söndag 27 september 2009

Kurs i hästmassage och stretching.

Idag har jag deltagit i en introduktionskurs i hästmassage och stretching. Det var en födelsedagspresent från mina föräldrar :-)

Först så visade och förklarade instruktören lite om hur man ska kolla om hästen är symmetrisk, hur musklerna hänger ihop, och så visade hon såklart de tekniker vi skulle använda.
Sedan så blev det till att pröva teknikerna på de snälla tålmodiga hästarna som var med. En del saker var självklart svårare än andra, hackningen tex blir nog bättre när jag har övat lite mer, men jag tycker på det stora hela att jag gjorde bra ifrån mig!
Efter den praktiska biten så var det te/kaffe, frukt och frågestund, det var många som hade väl genomtänkta frågor som vi fick svar på.

När kursen var slut så var det bara att åka till stallet, byta om, ta ut Skarði och Birkir och pröva på dem. Det var uppskattat av bägge två. Det var verkligen kul att se hur de reagerade på massagen, tex så slappnade Skarði verlkigen av och "släppte" svansen när jag masserade på baken och Birkir hängde med underläppen när jag masserade halsen.
Jag ska inte massera Birkir innan ridning igen dock, han blir väldigt lugn och avslappnad av det och med tanke på hur lugn och avslappnad han redan är naturligt så behövs det verkligen inte. Stretcha honom ska jag däremot göra både innan och efter.

Det är verkligen roligt att det finns så många saker man kan lära sig om hästar! Jag får väl erkänna att jag är lite sugen på att gå en lite mer omfattande kurs i just det här ämnet.

3 kommentarer:

 1. Kul present Åsa. Låter som en god idé att utbilda dig. Då har vi ju en alldeles egen stallmassör sedan ;)

  SvaraRadera
 2. Kul!
  Kan jag passa på o fråga då, stretcha kall häst?
  Har hört lite olika där...
  Behöver du öva knåd och hacktekniker kan du öva på mig ;)

  SvaraRadera
 3. Låter som om det var givande! Blir lite avis faktiskt... Men du får visa lite sen!

  SvaraRadera