söndag 10 januari 2016

Sen uppdatering

I slutet av november så var det dax för återbesök på kliniken igen.
Jag försökte att inte ha för höga förväntningar, å ena sidan så gick allt så himla bra, vi var uppe i 2x30 min promenader per dag och Birkir var inte halt så jag hoppades att nästa steg kunde vara uppsutten träning, å andra sidan så läker ligament långsamt och jag ville inte bli för besviken om det promenader var det som gällde resten av vintern.

På kliniken så fick jag som vanligt visa Birkir på gången i skritt och trav, sen fick jag longera honom i trav i ridhuset. Det gick att se en liten tveksamhet i steget på höger bak i höger varv men ingen hälta.
Efter böjprov så såg det också bra ut.
Veterinären kollade ligamentet med ultraljud och vi fick se hur det såg ut jämfört med bilderna från förra gången, veterinären pekade och visade vart det var ärrvävnad nu, det var riktigt intressant att se skillnaden.

Veterinären var riktigt glad att allt såg så bra ut! Han tyckte att det var dax att sätta igång Birkir, vilket var mycket mer än jag väntat mig, får erkänna att jag blev löjligt glad!
Han tyckte att 6 veckors igångsättning var lagom och att det var bäst för Birkir om han fick vänta med att släppas ihop med andra hästar tills han var igångsatt.
Första ridturen!!

Började igångsättningen försiktigt och kände efter hur Birkir kändes och jisses vad glad han blev av att vara ridhäst igen! Första ridturen blev direkt efter att vi kom hem från kliniken och var kanske tre minuter, Birkir verkade lite förvånad men nöjd. Dagen efter när jag la på sadeln så var han direkt koncentrerad och allvarlig och han verkade känna sig väldigt viktig. Han gick försiktigt och koncentrerat och det kändes helt fantastiskt!

Sen dess har vi ökat på mer och mer och det har gått jättebra! Nu har våra 6 veckor gått och igår så släpptes Birkir ihop med två av stallets andra islandsvalacker, det har hittills gått superbra och jag är återigen löjligt glad över min fantastiska häst, det här är det vi har jobbat för sedan augusti, att han ska få ett normalt, kul liv igen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar