söndag 18 oktober 2015

Bra veterinärbesök.

I fredags var det dax för veterinärbesök igen och det gick verkligen superbra!
Till att börja med så var vi en timme tidiga på kliniken (vi räknar alltid för säkerhets skull med att det tar mer tid än det gör att lasta och köra, ifall nåt går fel så vill man ju ha lite marginal) och veterinären tyckte att han lika bra kunde kolla på Birkir direkt.
Den här gången så fick jag longera Birkir i ridhuset också, han var supernöjd med att få springa lite. Han markerar, framför allt i höger varv, men inte så farligt alls.
Böjprovet gick mycket bättre den här gången, veterinären kunde böja benet i en hel minut som man ska och Birkir rörde sig ok efteråt.
Röntgen gick också toppen, fissuren syns knappt längre.
Det blev inget ultraljud den här gången, ligament läker så långsamt att det inte skulle ha synts någon särskild skillnad än så vi väntar till nästa gång med det.

Allt som allt så var veterinären positivt överraskad över hur bra Birkir blivit sen sist och det känns helt fantastiskt!
Jag ska boka in ett återbesök om sex veckor och tills dess så ska vi fortsätta med promenader, som veterinären sa 'Det du gör funkar, fortsätt med det'.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar