lördag 9 maj 2015

Lång långhelg.

I vanlig ordning så har det hänt massor sen jag sist bloggade.

I påskas så var Birkir sjuk för första gången i sitt liv, han fick kolik på långfredagen och jag fick ta ut distriktsveterinär som konstaterade att han var förstoppad och uttorkad. Hon gav smärtstillande, kramplösande och lugnande och slangade i honom vatten och paraffinolja.
Vi fick gå ut och promenera en sväng så fort det lugnande hade släppt och gissa om jag var lättad när han var pigg och precis som vanligt då!

Dagen efter så fick han gå själv i sjukhagen eftersom han inte skulle ha någon mat innan kvällen för att magen skulle hinna hämta sig, han var mest hungrig och arg vilket ju var toppen under omständigheterna. Han fick betforvatten så att han skulle få i sig tillräckligt att dricka och så blev det en massa små promenader under dagen.
Dagens höjdpunkt var helt klart när han fick sin tuss hösilage på kvällen.


Den tredje dagen så fick han äta mindre mat än vanligt fast oftare och dagarna efter det kunde jag börja trappa upp till hans normala giva och mot mitten av veckan så kunde han gå ut med sin hagkompis igen.

Birkir har (peppar, peppar) inte haft några problem efter det. För säkerhets skull så får han stöpt linfrö i kraftfodret morgon och kväll ett tag framöver.

Det är kul med djur nästan jämt, jag har tur som är omgiven av så många snälla hjälpsamma människor både i stallet och hemma, jag är väldigt tacksam för all hjälp jag har fått med allt möjligt under den här tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar