fredag 11 november 2011

Låter grävlingar?

Något att se fram emot såhär års är kvällar med fullmåne och klar himmel. Ikväll var en sån kväll och för mig och lilla Gul så betydde det uteritt i alla gångarter. Full måne, full fart!
Birkir var pigg och glad och bjöd på ordentligt, hur härligt som helst! Självklart så är det när ingen är med och kollar som hästen verkligen flyter fram i tölten som om det vore det lättaste i världen.

Något jag tänkte på just ikväll var alla andra djuren i skogen, en del av dem väsnades och jag försökte lista ut vilka djur som hörde till ljuden.
Ett djur (eller ja, två, det var ett längre bort också) lät lite som en ko, låter älgar så kanske? Har föreställt mig att de liksom brölar, men alla älgar jag har träffat har så vitt jag minns hållt truten så jag vet inte. Har hört det ljudet förut i samma område, så nåt är det ju där.
Sen så var det ett helt annat ljud, mer som ett skrik, svårt att avgöra på håll om det kunde vara nån slags fågel men på närmre håll så lät det inte så. Vad det än var så skrämmde vi bort det, skulle tro att det var något litet, ett rovdjur av något slag antagligen. Räv, kanske? Har hört ljudet förr och inte blivit klok på det då heller. Hur låter rävar egentligen? Grävlingsgryt vet jag finns i närheten (eller iallafall en hel del grävlingar) men låter dom nåt?

Så, är det nån som är bra på djurläten och känner för att dela med sig av sina kunskaper?

4 kommentarer:

 1. Jag har ingen aning om Grävlingar låter, eller hur, men vet att dom vickar på gumpen när dom går :oP

  SvaraRadera
 2. Ja dom ser jättekul ut när dom springer också :-D Men grävlingsljud-mysteriet fortsätter. ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag har mött en arg grävling och den såg ut som en ilsken katt och lät så också. Spottade och fräste...

  SvaraRadera
 4. Så några ljud kan de iallafall göra! Tack för infon! :-)

  SvaraRadera