tisdag 16 mars 2010

Lite uppdatering.

Det var ett tag sen jag uppdaterade här. det har hänt en del sen sist iallafall.

Förra måndagen så fick jag nytta av mina hönsmamma-skills, tyckte att en av hästarna låg ner konstigt i hagen och gick ut för att kolla läget, stackarn hade kolik.
Jag har aldrig varit med och tagit hand om en kolikhäst förut (har ändå sysslat med hästar i 20 år) så det var lärorikt. Jag ställde en massa dumma frågor (borde man göra iordning betforvatten? ja. borde man promenera med honom? ja.) och hjälpte till bäst jag kunde tills matten kom och tog över. Senare på kvällen/natten så kom även veterinär ut och allt gick bra, hästen mår fint.

Det har gått mycket framåt i halsringsridningen på sistone, vi har haft lite problem med svängarna ett tag. Det har varit väldigt svårt att svänga åt höger, jag har trott att det berott på att mitt högerknä är lite stelt, jag har halkat och slagit i det, men det verkar vara att jag inte riktigt gjort rätt rörelse med vänsterskänkeln istället.
Nu när jag har korrigerat det så går det jättebra, hoppas att det håller i sig! Jag ska motstå frestelsen att träna mer på det den här veckan, när det har gått så bra är det lika bra att låta det vara ett par dar.

I helgen så red jag ut på Birkir med Skardi som handhäst och sällskap av Dimbra och Grasokka (med folk på, såklart) och gissa vad? Båda mina hästar beter sig som rena skrythästarna. Skardi går perfekt som handhäst och Birkir går som en dans att rida med enhandsfattning och sagda fux efter i snöre. Det är som att de inte har gjort annat.

2 kommentarer:

  1. Bra gjort av dig att se den svarta totton i den mörka kvällen tycker jag!! *tummen upp*

    Härligt med handhästeriet oxå! Låter jätteroligt! :)

    SvaraRadera
  2. Du vet att jag är jättestolt över dig för du är så jäkla duktig! Visste väl att ni inte skulle ha några större problem med att rida med halsring...

    SvaraRadera