torsdag 4 februari 2010

Mina fina hästar

När jag kom upp till stallet igår så var det folktomt och vid första anblicken hästtomt också. Jag ropade lite och när jag blandat mat åt mina så stod det en ensam glad fux nere vid grinden och skrapade med foten. Jag hade ju tänkt ta hand om Skardi iallafall så jag började med honom.

Först uppvärmning till fots, vi gick små volter och zick-zack, jag trodde att han kanske behövde mjukas upp i sidorna men det var knappast nödvändigt, han är ju hur smidig som helst! 28 år gammal och han kan fortfarande vända på en femöring! Glad blir man.
Sen satt jag upp och red ett par varv, han var som vanligt pigg pigg pigg, helst så hade han velat rejsa runt i 180 men någon måtta får det vara.
Han fick springa av sig lite efter att jag hoppat av, fin trav i båda varven!

När jag skulle hämta Birkir så kom han till min stora förvåning springande till mig.
Det var styltväder och ingen större ide att träna något avancerat så det blev mest markövningar med honom med. Först volter och zick-zack efter mig sen tänkte jag att han skulle springa runt volten och det var han inte riktigt med på. Han ville vända in mot mig istället så då prövade jag att springa efter honom istället, och det gick hem. Han sprang lugnt omkring och gjorde stora volt tillbaka-svängar när han kände för det, han verkade rätt nöjd. Han har bättre kondis än mig så jag tröttnade först.
Red barbacka med halsring en liten snutt med, det gick ok.

Det är riktigt uppiggande att ha två fina lekhästar till sitt förfogande :-)

1 kommentar:

 1. Hej Åsa

  Pappa Martin ringde i kväll och vi satt och surrade en bra stund Fick din länk hit av han
  Hörde att du har fullt upp du med.
  Kul att ditt stora djurintresse inte avtagit.
  Hade det bra Stor Kram från Inger - Botjärn

  Har några nya hundar canesnudi_dinstudio.se

  SvaraRadera