måndag 25 januari 2010

Massage och nya projekt.

Idag så masserade jag Birkir lite innan ridningen, kom på att det var alldeles för länge sedan jag gjorde det. Han uppskattade det verkligen, han glömde bort ensilageresterna han tänkt glufsa i sig direkt och stod bara stilla och njöt. När det börjar rycka sådär i underläppen så vet man att man gör något rätt. :-) Det blev bara effleurage (strykningar alltså, men kan man fina ord så kan man) men det kändes som att det räckte idag.
Nu ska jag komma ihåg att göra det oftare!

För övrigt så är jag fortfarande mycket sugen på att gå steg 1 kursen i hästmassage och stretch! Det skulle vara så roligt att kunna mer!
Men jag har helt enkelt inte råd i nuläget.

Senaste projektet i ridningen (förutom det ständiga projektet att lära mig att göra allt jag redan kan bättre) är som en del kanske redan sett att rida med halsring. Hittills så har det gått riktigt bra, vi har inte riktigt fått till styrningen men det får vi nog ordning på. Att byta gångart, göra halt och rygga är inga problem dock! :-)
Jag hoppas att halsringen jag beställde hinner komma den här veckan, jag tror att det blir mycket smidigare än att rida med grimma runt halsen.

Det finns så otroligt många roliga saker man kan hitta på med hästar!

2 kommentarer:

  1. Låter fantastiskt! Jag måste också prova att rida med halsring!

    SvaraRadera
  2. Hoppas du får möjlighet att gå massagekurs, en trisslott kanske :-). Vore perfekt att ha en "husmassör" på Stenhugget. Thrainn skulle uppskatta det, hihi

    SvaraRadera