söndag 12 oktober 2014

Uppdatering.

Jag har åkt på en envis förkylning så på sistone så har det inte blivit så mycket ridning som jag tänkt mig men de pass jag har orkat med har han kännts mjuk, lydig och riktigt fin. Vi har jobbat mycket på att mjuka upp och böja igenom i båda varven den senaste månaden och det är kul att det märks.

Birkir är tyvärr för rund för tillfället men jag kommer att öka motionen i takt med att min förkylning ger med sig så det kommer att ordna sig.
Självklart så har han en väl planerad foderstat men det räcker ju inte med det om hästen inte fått röra på sig tillräckligt.

Jag har tagit ett stort steg och skaffat medryttare, helt enkelt för att nån gång i veckan ha tid med något annat än stallet.
Den enkla biten visade sig vara att få tag i en trevlig person som gärna vill hjälpa till med Birkir, den svårare biten är att våga lämna över ansvaret för min häst till någon jag egentligen inte känner.
Tror dock att jag har träffat rätt med mitt val av medryttare och det är säkert bra för mig att våga sluta lite med att vara ett kontrollfreak när det gäller hästen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar